Har netop lagt Ipad´en fra mig, efter en omgang scrolling, der førte mig ingen og alle steder hen. Min scrolling var sikkert ubevidst udløst af kedsomhed og længsel efter ??? tja, hvem ved hvad – at ændre følelsen jeg sad i og længslen efter NÆRING…

Med en hjerne som min, der popper idéer som majscorn på bunden af en varm gryde, så satte scrollingen igennem FB, LinkedIn, Instagram, Tinder, ForældreIntra og u name it – en heftig tankestorm igang hos mig, omkring alt muligt: SENSEBoller med broccoli jeg kunne bage, jeg kunne lave et projekt, hvor jeg hjalp børn med at starte selvstændig virksomhed, hvordan jeg mest effektfuldt kunne organisere tingene i mit skur, mon den ENESTE ENE virkelig findes og kan man blive lykkelig uden osv. osv. osv. Og … da jeg lukker Ipad´en, og sidder der … tilbage i sofaen, efter en tur rundt i den virtuelle verden, kommer jeg i tanke om et citat, jeg læste engang:

WE ARE DROWING IN INFORMATION WHILE STARVING FOR WISDOM

Det er PRÆCIS den følelse, jeg sidder i lige nu. Jeg føler, at verden bombarderer mig med næringsløst input fra alle vinkler (og som jeg selv opsøger, bevares), der gør, at jeg kommer til at føle mig constipated – men tom. I stilheden føler jeg mig emotionally starving!!! Jeg oplever, at ALT er tilgængeligt for mig I OVERFLOD, jeg kan google og købe mig til alt – men ikke noget, der kan stille min SULT, jeg er emotional starving. Jeg oplever, at denne nemme adgang til alt, har gjort os forkælede, og et selfish society, grådige. Vi er blevet lært, at vi kan få alt, og det vil vi, vi vil ha mere, vi vil ha det hele. Men er realiteten ikke, at det ikke gør lykkelige eller til-FREDS eller giver os, hvad vi sulter efter – NÆRING (betydning: Mængde af forskellige stoffer som levende organismer skal have tilført for at holde sig i live, vokse og fungere normalt).

Det kan da godt være, at et one-night-stand giver et FEDT adrenalin-kick eller at kunne sige, at man har dated og knaldet 100 damer, men er det nærende? Eller at spise et helt glas nutella med ske kan fungere som “trøst”, men er det nærende?

HVAD ER NÆRENDE?
Der findes vel lige så mange svar, som der er mennesker på jorden – men overordnet betyder det vel, at opfylde vores grundlæggende behov som mennesker, som (jf. Tony Robbins) er:
* Certainty:
Assurance you can avoid pain and gain pleasure, safety, security
* Uncertainty/Variety:
The need for the unknown, change, new stimuli, adventure
* Significance:
Feeling unique of value, important, special or needed, independence
* Connection/Love:
A Strong feeling of closeness or union with someone or something
* Growth:
An expansion of capacity, capability or understanding
* Contribution:
A sense of service and focus on helping, giving to and supporting others

Jeg vil bruge min lørdags-indsigt til at udforske og identificere, hvilke kilder jeg bruger til at nære mine behov og stille min SULT. Så næste gang jeg sidder i følelsen af LÆNGSEL, så søger jeg ikke udenfor mig selv, for at finde noget, der kan stille min SULT, men MÆRKER INDAF og forhåbentlig kigger jeg på min individuelle opskrift på (som jeg lige udarbejder her lige om lidt, når jeg har google hvordan NOT!), hvor jeg kan finde NÆRING.

Love is all you need!

Go´ lørdag da da da… :o)