og gen

hogmHar du set nogle af de billeder eller videoer, der florerer af mennesker, der kæmper for at få fat i billigt mærketøj i H&M, eller tilbud til Black Friday?
JEG ER RYSTET!!!
Vi er fuldstændig lost! Hvad er det, vi jagter?

 

For år tilbage (måske i 2008 med Lehman Brothers’ konkurs) startede jeg med at høre en bib, bib alarm-lyd på menneskelighedens vegne,  på baggrund af oplevelser af:
– Grådighed
– Egoisme
– Svigt
– Skrupelløshed og jagten på kortsigtet profit.
Jeg oplevede at disse menneskelige tilgange skabte økonomisk, miljømæssig og mental krise og forurening. Men jeg/vi trykkede blot på snoozze knappen i forhold til bib bib alarmen … Og snakkede fortsat om, VI SKAL VÆKSTE OS UD AF KRISEN!!! Men bib-tonen er stille og rolig blevet højere og HØJERE til en båååått, bååååt, DING DING, og i 2015 oplever jeg den som en øredøvende sirenelyd UUUUIIIIIIUUUWWWIIIII, med ..

  • Billeder af »øer« af plastic, der flyder rundt i Stillehavet og Atlanterhavet. De er knap 700 gange størrelsen af Danmark – og de forurener vores luft, drikkevand og mad
    Skærmbillede 2015-12-11 kl. 12.24.27
  • 1,2 billiarder pesticider hældes ud over friske grønsager
  • Årligt og helt legalt produceres der millioner af tons kendte kræftfremkaldende stoffer på papirfabrikker, afbrænding af affald fra medicinalsektoren, dieseludstødning, blyholdig udstødning osv. Det indånder vi hver dag!
    Skærmbillede 2015-12-11 kl. 12.43.28Sådan ser konsekvensen af velstand og vækst ud i Beijing. De kan købe billige produkter til Black Friday og alle har bil, men de kan ikke trække vejret!!! For få dage siden blev skoler i Beijing lukket og udendørsbyggeri suspenderet, efter der var udstedt “rød alarm” på grund af niveauet af smog i byen.
  • Skærmbillede 2015-12-13 kl. 14.24.26
    Landbruget producerer elendige fødevarer på den mest profitable måde med myndighedernes velsignelse. Det handler om at få vredet mest muligt ud af sit produktionsapparat (ud af levende dyr mine damer og herrer!!!). Det intensive avlsarbejde har ensrettet dyrene til at yde mere, end deres kroppe magter. Kyllinger er stuvet helt tæt sammen indendørs, og de sidste dage af deres FEM UGER korte liv kan de dårligt stå og nærmest ikke gå og benene smerter under den unaturlige vægt.

Jamen bliver vi da så i det mindste GLADE :oD af alle de billige og hurtige produkter vi kan købe? Statistikker viser:
35.000 danskere er sygemeldt pga. stress – hver dag
430.000 danskere – svarende til 10 – 12 % har stort set symptomer på alvorlig stress hver dag.
1400 danskere DØR (!!!) hvert år af stress
Og så er der udvikling af multiresistente bakterier, øget forekomst af kræft i befolkningen osv. osv.

Skærmbillede 2015-12-11 kl. 13.14.16

…. MEN vi formår S T A D I G at trykke på snoozze… og dulme med virkelighedsflugt, både i forhold til vores eget lille liv og vores velbefindende i det, og i forhold til den store verden. GODT vi har Facebook og Instagram og alkohol og utroskab og shopping og flødeboller og og og og  alt det andet gode, der kan stille vores “S U L T” for et øjeblik, og dulme vores ængstelse, mangel på OVERSKUD og vores higen efter mening …

Am I alone here? Please raise your hands!!

Vi er blevet lullet ind i en forestilling om, at det nok går over af sig selv…

Vi er lost! Vi er blevet fremmedgjort for os selv! Vi er bevidst-løse, vi vil ikke og kan ikke mærke os selv…

Men vi ved det godt … deep down inside, når der er heeeelt stille omkring os (hvilket vi så sørger for, at der ikke er så tit), så ved vi godt, at den er gal!

Det er os selv, det går ud over
De fleste af os skammer os over den måde, vi behandler dyr og natur (og os selv) på, og vi er så småt ved at se i øjnene, at det er vores eget livsgrundlag, vi er ved at sætte over styr. Og dem der ikke helt er nået dertil endnu spørger: “Jamen folk skal jo tjene penge, hvordan skal vi ellers leve?” Ja, selvfølgelig, men det skal gøres på en måde, vi kan være bekendt, overfor os selv og vores børns børn.

Skærmbillede 2015-12-13 kl. 17.59.39

Det er min oplevelse, at tankesættet i systemet (politikere, myndigheder), favoriserer økonomien frem for mennesket. Det er penge, der grundlæggende driver det og har drevet det så vidt, uden at nogen rigtig har tænkt over det. Det er bare sådan det er, det er blevet det nye “normal”.

Skærmbillede 2015-12-13 kl. 17.58.29

Hvis du er stadig er ligeglad, så tænk lige over, at alt er connected i et større øko-system.  Den forurening vi skaber finde i sidste ende vej til vores middagstallerkener. Eksempelvis – de pesticider, som du sprayer på dine mælkebøtter, løbe ud i havene og ender i fødekæden, som ender tilbage i fisken på vores tallerkner – den tallerken, du sætter frem foran dit barn til aftensmaden. Det er et lukket system. Alt er connected… Også emotionelt. Er du glad og har overskud, så smitter det af på dine omgivelse. Og er du 😦 med intet overskud, så smitter det i den grad også.

Tilbage til kernen – det NATURLIGE (uden præg af forstillelse)

Skærmbillede 2015-12-13 kl. 15.45.29

Men heldigvis er der begyndt at ske noget, en revolution nedefra … Der er ved at blomstre en modbevægelse. Rent politisk er ALTERNATIVET kommer på banen. Rent forbrugermæssigt kan vi se en markant større efterspørgsel efter økologiske varer og genbrugs-bølger skyller velsignende ind over os. Rent menneskeligt er efterspørgslen efter mindfulness, meditationsundervisning osv. stigende, der er H Å B!
– Hope is the simple belief, that things can change.
– There is no such thing as failure. Failure is just life trying to move us in another direction.

“So many of us invest a fortune making ourselves look good to the world, yet inside we are falling apart. It’s time to invest on the inside.”
― Iyanla Vanzant

Jeg tror personligt, at det handler om at få vendt FÅ/HAVE-mentaliteten, til en GIVE-mentalitet. Og en finden tilbage til det DET ÆGTE – det jeg oplever som MENINGEN MED LIVET (uh! nu bliver det virkelig dybt), nemlig en søgen efter THE DEEPER MEANING, og en connection med os selv og dernæst verden omkring os. Nøglen til forvandling er, jo bedre vi kender os selv (og er at peace med den vi er), jo bedre rustet vil vi være til at træffe vores valg med omtanke.

Det der står imellem alle de nuværende lidelser og en forvandlet verden er et skrift i vores bevidsthed! Vi lader den lige stå et øjeblik …

Skærmbillede 2015-12-13 kl. 16.45.46

DET er en spændende rejse, som jeg selv er på, og som jeg rigtig gerne ville assistere andre på, bl.a. i min coaching-praksis passionatwork.dk. Lad os åbne vores hjerter, og bruge vores tid, penge og talenter, eller måske alle tre i kombination, til at gøre en forskel mod det bedre, det ægte, det naturlige på alle fronter.

Jeg skriver pt. på et foredrag, om at finde hjem i sig selv, og lære os at blive more of who you are, og finde ud af, hvad er det næste rigtige skridt FOR DIG (ja og mig), guidet af en indre moralsk/emotionel GPS.
Det handler ikke om, hvad du opnår, men hvem du er,
det handler ikke om, hvad du gør, men hvorfor?

Og jeg summer på at skabe et koncept – måske et online community –  for mennesker på denne rejse. I hører nærmere 🙂

Jeg håbe, at du kunne bruge dette indlæg til noget. Jeg vil elske at høre om din mening i kommentarerne nedenfor. Og hvis du synes om dette indlæg, så klik på “FOLLOW” knappen og del rigtig gerne med vennerne – der er mere, hvor det her kom fra ;o)

Tak fordi du læste med :o)