Skærmbillede 2014-01-19 kl. 22.29.00
Kender du det, at du nogen gange kan bilde dig selv ind, at du er i tvivl om, hvad du egentlig står for, hvad du vil og ikke vil? Der er så meget støj og så mange “to do´s” i hverdagen … og ja også i weekender og ferier, at den der gyldne tid til STILHED, rum til refleksion og eftertænksomhed, den er bare ikke eksisterende i manges liv. Vi har travlt, vi pukler derudaf, fremad, fremad, mens vi glemmer at lytte til vores indre stemme – jeg kalder ham “Osselv.”

Osselv viser sig i mange former, som intuition, en fornemmelse, en psykisk eller – hvis Osselv VIRKELIG vil høres NU – fysisk reaktion. Den her lille indre fyr, er administrator på dit “autentiske DIG”. Du mærker ham f.eks., når noget strider mon dine OVERBEVISNINGER, eller når du pludselig “føler dig hjemme” i noget du læser/ser eller i et fællesskab, du lige har mødt.

Osselv kan nogle gange stå og råååååååbe, for at få dig til at lytte, men i dagens Danmark, er vi tilbøjelige til ofte at ignorere Osselv, selvom han står på tæer, stiller sig helt op på en skammel og gjalder løs i megafonen: “Sig fraaaa, sig neeeej!” eller “Sig TIL kom nu på banen!”

Der kan være mange grunde til, at vi vælger at ignorere Osselv. Måske er det total usmart at følge hans råb, fordi det kræver, at du:
– bliver nødt til at sige op, pga. en chef der ikke er sin opgave voksen
– gå fra en mand/kvinde, der ikke kan finde ud af at behandle dig, som du fortjener at blive behandlet
– gør op med det sikre, veletablerede og vante, og vove dig ud i det eksperimentende univers
– må sige fra, når dine politikere er ved at sælge Danmarks værdighed til Goldman Sachs, der er synonym med grådighed og kynisme, men måske er den stærkeste samarbejdspartner rent økonomisk?

Men hvad er vigtigst?
A) Etik og moral, passion, værdier og anstændighed eller
B) Fast arbejde/indkomst, parforhold for enhver pris, forudsigelighed, maksimal indtjening, PENGE!?

Mange mennesker vælger B, selvom Osselv kæmper for at komme igennem med budskabet om, at kun ved at følge A-vejen vil vi finde ægte tilfredshed .. på sigt. At vælge B-vejen er ofte som at tisse i bukserne for at holde varmen. Og vi ved det godt … lige nu står vi f.eks. i stanken af tis, med kolde våde ben efter finanskrisen. Dette dilemma fører ofte til en følelse af eksistentiel tomhed …

The worst lies, are the lies we tell ourselves. We live in denial of what we do, even what we think. We do this because we are afraid.
Richard Bach

Derfor er vi blevet en nation af dulmere. Vi dulmer vores tomhedsfølelse med medicin, alkohol, stoffer, sex, mad, penge, STOOORE præstationer (antallet af mennesker der løber et maraton eller en ironman!!! er eksploderet). Men heldigvis er der mange, der siger F  R  A til blot at tumble med i samfundets store tumbler, og siger: “Nej tak, Osselv har talt, og det der kan jeg ikke være del af, eller jeg synes noget helt andet, eller prøv lige at se hvor smadder crazy og utraditionel jeg er.” Det gør mig SÅ GLAD og optimistisk, hver gang jeg oplever nogen stå op for deres værdier, deres unikhed og eneståendehed (er det et ord? PYT, det er det nu :o) Ex.:

– To af mine gode veninder sagde fra overfor deres inkompetente offentlige chefer, selvom det kostede dem (altså ikke cheferne ;o) deres arbejde – YES!
– I den forgangne uge forholdte danskerne sig politisk og kritisk til salget af DONG – YES!
– Et nyt parti, Alternativet er under opbygning som modvægt til det støvede etablerede politiske system – YES!
– Og så må jeg altså lige nævne Annika Aakjær, vis eksistens jeg blev bevidst om i går. Hun er da bare SÅ meget anti-“bare ligesom alle de andre”: Tjek hende lige ud,  hvis du ikke kender hende … autentisk power YES!

Det jeg egentlig bare prøver at sige er, at det, det i bund og grund handler om, som jeg ser det er:

1) Individuel anvarlighed, starting with the man in the mirror, so to speak, eller som Ghandi formulerede det:

”Du må være den forandring, du ønsker”

2) Tro på at mangfoldighed er godt. At menneskers forskellige følelser, behov, talenter og sociale potentialer skal imødekommes og forløses og ikke ensrettes. Der skal være plads og accept af, at vi udfolder vores individuelle evner og udtrykker vores mangetydighed og kompleksitet.

Men det kræver, at mange af os ændrer de overbevisninger, vi går rundt med. Vi må begynde at lytte mere til Osselv, skabe de der oaser af ro til at høre hans stemme. For han ved, om vi er, hvor vi skal være. Vi må være tro overfor Osselv.

I do not fix problems. I fix my thinking. Then problems fix themselves.
Louise Hay

Vi må ikke svigte vores unikke og enestående selv (1:400.000.000.000 billioner!!! Jeg siger det bare … læs indlægget “Lad os blive mennesker” på denne blog, så gir´ det mening ;o)

En af mine inspirationskilder, Pernille Melsted skriver således:
“Når vi falder i vores sorte huller igen (og tro mig, det gør vi – uanset hvor kække vi kan føle os lige i dag) så må vi minde os om, at tomheden og mindreværdet og følelsen af håbløshed typisk kommer, når vi har svigtet os selv

Når vi ikke har lyttet til vores behov
Når vi ikke har kommunikeret det, vi reelt føler
Når vi har været mere optaget af hvad andre synes, end hvad vi selv synes
Når vi ikke har overholdt vores egne aftaler med os selv”

Så kort sagt, BERIG VERDEN med at gøre dét, du og Osselv godt ved, er det rigtige at gøre, også selvom du synes, at det er pisse svært/gør ondt/har konsekvenser. UDLEV! Vi kan gå sammen, skulder ved skulder på B-vejen.

Det betaler sig BIG TIME in

THE END

tror jeg …

Reklamer